TALENTPROFIL

Lyngby Boldklub er især kendt for klubbens lange tradition for at udvikle talenter til allerhøjeste niveau. Det arbejde fortsætter ufortrødent de kommende år, hvor det er klubbens erklærede vision at kunne tilbyde unge fodboldtalenter et attraktivt talentmiljø, der udvikler spillere til internationalt niveau. Med det menes, at Lyngby Boldklub både nu og i fremtiden vil udvikle fodboldspillere, der kan begå sig i udenlandske klubber, på landsholdet og på højeste niveau i Danmark - Superligaen. Det skal ske i et attraktivt miljø, hvor ærlighed, tålmodighed og respekt er blandt værdierne. Arbejdet foregår koordineret, tålmodigt og med en plan for den enkelte spiller ligesom Lyngby Boldklub arbejder efter de nyeste metoder og tendenser. Klubbens talentafdeling er således i konstant udvikling.

Talentudviklingen sker desuden gennem en tydeligt formuleret mission-statement, der handler om at Lyngby Boldklub vil forløse talentets potentiale med afsæt i indiviets styrker og holdets ramme. Med det menes, at man kigger på spillerens spidskompetencer og hvor vedkommende kan gøre en forskel, men at vi gør det ud fra de rammer, som holdet har. Konkret arbejdes der med, hvad den enkelte skal lære for at stykerne udmøntes til holdets bedste. I arbejdet med den enkelte spiller holder vi desuden fast i individet, idet vi har fokus på det hele menneske. Langt fra alle talenter slår igennem, og derfor arbejder vi i Lyngby Boldklub med at stimulere de personlige styrker, så spilleren vokser i spændingsfeltet mellem den fodboldmæssige og personlige læring. På den måde skaber vi veludviklede mennesker, der også kan begå sig på livets vej.

A-licens

Lyngby Boldklub er af Dansk Boldspil Union blevet udnævnt til A+klub. Det betyder, at klubben udmærker sig gennem talentarbejdet, blandt andet ved at producere et antal spillere til DBUs ungdomslandshold og arbejde fokuseret med talentudviklingen af unge fodboldspillere. A+ordningen har været en fast bestanddel af det danske fodboldmiljø siden 2008 og som del af ordningen har klubberne en dedikeret A+træner tilknyttet staben omkring førsteholdet og ungdomsholdene. Flere etablerede udlandsprofessionelle, landsholds- og Superliga-spillere har været en del af A+projektet i Lyngby Boldklub, heriblandt navne som Brian Hamalainen, Andreas Bjelland, Anders Christiansen, Uffe Bech, Yussuf Poulsen og Frederik Sørensen.

A+programmet har spillerne i centrum og baserer sig på individuelt opstillede mål for den enkelte spiller, hvor A+trænerens primære opgave er at træne truppernes mest talentfulde spillere individuelt og mere specifikt. Projektet tilgodeser også den enkelte spillers behov for rådgivning, vejledning og støtte med hensyn til hans fodboldmæssige udvikling såvel som civile uddannelse.

For at blive A-licens-klub skal man opfylde en række definerede kriterier til trænerens uddannelse, klubbens faciliteter, spillernes adgang til sundhedssektor, rådgivning af spillerne samt opfylde en række mere subjektive krav til talentpotentialet i klubben, herunder at klubben har et vist antal spillere i ungdomslandsholdstrupperne fra 16-21 år. Klubberne dokumenterer opfyldelsen af kravene gennem en årlig ungdomslicensansøgning.

ALKA SUPERLIGAEN
Hold K P